Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 główka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
śmietana 18 proc 400 gram
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Paprykę kroimy w kostkę, cebulkę w talarki. Możemy zrobić to niedbale, gdyż zupa na koniec będzie miksowana. Wkładamy do garnka: paprykę, cebulę, obrany czosnek, pomidory z puszki wraz z zalewą, kostkę rosołową oraz zalewamy wodą i śmietaną. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Gdy papryka będzie miękka, miksujemy blenderem zupę, przecieramy przez sito i doprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i chili.

Podajemy z dodatkiem makaronu albo pulpecików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 14.03.2013 19:49
Lubie papryke więc to zupa dla mnie
anja3107 14.03.2013 09:08
nie jadłam jeszcze takiej
cooleczka 14.03.2013 09:05
ale ma ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak