Zupa owocowa z biszkoptami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt
  • gruszki

    3 szt
  • mleko

    1 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • Biszkopty

    1 paczka
  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki. Jabłka i gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić na kawałki, wlać litr wody i gotować do miękkości, zmiksować, dodać z cukier i sok z cytryny. Mleko wymieszać z budyniem, połączyć ze zmiksowanymi owocami, doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu około 3 minuty. Podawać z pokruszonymi biszkoptami, krakersami lub z naleśnikami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 17.12.2012 08:54
jeszcze nie próbowałam
IlonaAlbertos 29.08.2012 22:47
Nie robiłam takiej jeszcze.
barbara11561 10.03.2012 08:17
z biszkoptami jeszcze nie jadłam:)
alaaa 24.11.2011 12:18
ja też nie robię takich zup ,bardziej by mi to pasowało jako deser
Iwona51 23.11.2011 09:54
jeszcze takiej nie jadłam ciekawe jak smakuje
treonina 23.11.2011 08:23
ciekawe są te zupy owocowe, ale jakoś nie mam odwagi czegoś takiego zrobić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat