Zupa owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • gruszki

    75 dag
  • jabłka

    25 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
  • cynamon

    szczypta
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z goździkami, cynamonem i skórką z cytryny. Owoce oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki, rozgotować, przetrzeć przez sito, wymieszać z mąką i śmietaną i dodać do zupy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat