zupa ogórkowana żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ogórki kwaszone

    5dużych
  • ziemniaki

    5dużych
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 12%

    0,2 l
  • koper

    1 pęczek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka wlożyć do garnka zalać 2l lekko osoloną zimną wodą dodać włoszczyznę i gotować aż mięso będzie miękkie,20min.przed końcem gotowaniado wywaru dodać pokrojone i obrane ziemniaki,w międzyczasie zetrzeć ogórkii lekko poddusić na maśle,kiedy ziemniaki się ugotują wyjąć mięso i warzywa a dodać ogórki,można wlać odrobinę soku z ogórków zupa wtedy będzie bardziej kwaśna,na koniec dodać śmietanę i koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat