Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ćwiartki z kurczaka
1 szt -
seler korzeniowy średniej wielkości
0,4 szt -
cebula
0,5 szt -
pietruszka
1 szt -
marchewka
1 szt -
ogórki kiszone
20-30 dag -
ziemniaki
4 szt -
czosnek
1 ząbek -
śmietana
0,5 szklanki -
mąka pszenna
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
Koperek suszony Prymat
-
Natka pietruszki suszona Prymat
-
natka pietruszki
posiekana
Przepis i sposób przygotowania Zupa ogórkowa z ziemniakami
Kroki postępowania

Obrane ziemniaki, cebulę i kiszone ogórki pokroić w kostkę.
Marchewkę zetrzeć na tarce, czosnek posiekać.
Przygotowane warzywa zalać wywarem z mięsa i gotować około 15-20 minut.



Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się