Zupa ogórkowa z ryżem jaśminowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    1,5 litra
  • ryż jaśminowy

    100 g
  • marchewka

    1 szt
  • seler kawałek

  • por- kawałek

  • ogórki kiszone

    4 szt
  • śmietana 18 proc

    120 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i marchewkę pokroić w cienkie plasterki,pora w półplasterki, seler w kostkę. Warzywa i ryż dodać go gotującego się bulionu,gotować na małym ogniu około 20 minut. Śmietanę połączyć z mąką dodać do
zupy,doprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować. Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 23.03.2013 07:30
delikatna i smaczna
ZEWA 23.08.2012 12:50
zawsze gotuję ogórkową z ryżem, ale zaciekawiła mnie propozycja podania jej z ryżem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat