Zupa ogórkowa z groszkiem

Zupa ogórkowa z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2
  • cebula

  • groszek

    250 g
  • marchewka

    3
  • pietruszka

  • śmietana

    1/2 kubka
  • udko kurczaka

  • sól

  • pieprz

  • ogórki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę oczyścić, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w mała kostkę. Udko umyć, zalać 2 litrami wrzątku. Dodać warzywa, ziemniaki, sól, pieprz, groszek. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Z ogórków kwaszonych odciąć końcówki. Zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Z wywaru wyjąc udko, włożyć starte ogórki, gotować aż staną się miękkie. Przyprawić do smaku, lekko ostudzić i zmiksować. Zupę ponownie doprowadzić do wrzenia, po czym połączyć ze śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 14.04.2012 22:37
ciekawy pomysł
Ania67 14.05.2011 07:41
oryginalna
Izabela28 05.05.2011 13:34
ciekawy pomysł, nie jadłam jeszcze zupy ogórkowej z groszkiem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat