Zupa ogórkowa na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    20 dag
  • przecier ogórkowy

  • machewka

    2
  • seler

    1
  • ziemniaki

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka gotujemy w wodzie. Gdy zbierzemy pianę dodajemy kostki rosołowe, całe marchewki, seler przekrojony na pół, liść, ziele angielskie oraz pieprz czarny ziarnisty. Wszystko gotujemy ok 15 min. Następnie dodajemy lubczyk i pokrojone ziemniaki. Gotujemy do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Wyjmujemy marchew, seler, żeberka i dodajemy przecier ogórkowy. Jeśli lubimy zupę bardziej kwaskowatą wlewamy również cały sok z ogórków. Gotujemy jeszcze ok. 10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 30.07.2012 12:59
ależ mam ochotę
ben-ka 21.09.2011 12:32
Ogórkową robię ze śmietaną - pycha!
RenataZ-et 10.09.2011 20:57
super
edyta44 20.05.2011 09:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat