Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
ogórki kiszone 500 g
marchewka 2
pietruszka 2
ryż 50 g
kostka rosołowa
sól i pieprz
natka pietruszki
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

Do garnka wrzucamy żeberka, marchew, pietruszkę (korzeń i nać) oraz kostkę rosołową. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do wywaru wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy starte na tarce ogórki kiszone. Gotujemy 30min.
Gotową zupę doprawiamy kwaśną śmietaną oraz solą i pieperzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 18.10.2016 17:32
robię podobną, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak