Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OGÓRKOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 500 g
ziemniaki 800 g
por 1/2 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 2 szt
koperek 1/2 pęczka
żeberka wieprzowe 600 g
ogórki kiszone 5 szt
przecier ogórkowy 400 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OGÓRKOWA

Kroki postępowania

1
Pietruszkę, seler, por i żeberka gotujemy przez ok. 45 minut, a następnie wyjmujemy warzywa. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy wywarem mięsno-warzywnym i gotujemy ok. 20 minut.
Krok 1 - ZUPA OGÓRKOWA foto
2
Ogórki kroimy w kostkę i wraz z przecierem ogórkowym dodajemy do gotującej się zupy.
Krok 2 - ZUPA OGÓRKOWA foto
3
Gotowanie kontynuujemy przez kolejne 15 minut. Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Krok 3 - ZUPA OGÓRKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.06.2015 11:55
bardzo lubie
Babeczka35 12.06.2015 18:53
Smaczna zupka:)
cooked 12.06.2015 17:38
pychotka ;)
mirosława4 12.06.2015 15:30
jest to ulubiona zupa mego synka :)
Motorek 12.06.2015 13:38
Bardzo lubię ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak