zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion na żeberkach

    2 kostki
  • Makaron kolanka

    80 g
  • smietana 18%

    100 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • posiekany koper

    1 łyżka
  • marchew

    100 g
  • por

    100 g
  • seler

    100 g
  • ogórki

    3 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować bulion wg przepisu. Warzywa i ogórki pokroić w cienki plasterki. Warzywa dodać do bulionu. gotować 15 min. Dodać ogórki i surowy makaron, gotować kolejne 10-15 min. śmietane połączyc z mąką dodać do zupy, zagotować. Posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 08.02.2012 11:36
ogórkowa to jedna zupa co sie nie przejada..
KasiaK90 12.11.2011 12:48
pyszna zupka
KasiaK90 12.11.2011 12:48
pyszna zupka
KasiaK90 12.11.2011 12:48
pyszna zupka
szajba2 07.09.2011 13:39
lubię taką zupę
ulaaa 29.08.2011 21:51
pewnie ładnie pachnie i smakuje
Barbara55 10.07.2011 17:37
bardzo lubię zupę ogórkową
Adamorek 09.07.2011 16:06
fajna
Adamorek 09.07.2011 16:03
lubię kwaśne
malaczarna23 30.06.2011 09:40
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat