Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórki kiszone
6 sztuk -
marchewka
2 sztuki -
serek topiony kremowy
1 kostka -
pietruszka
1 sztuka -
seler
mały kawałek -
masło
1 łyżka -
czosnek
2 zabki -
kostka rosołowa
3 kostki
Przepis i sposób przygotowania ZUPA OGÓRKOWA
Ogórki trzemy na tarce o dużych oczkach. Zostawiamy jeden ogórek aby móc razem z czosnkiem, serkiem topionym, pietruszką i selerem zmiksować blenderem.
Potarte ogórki dodajemy do gotującego się wywaru, następnie wlewamy zmiksowaną masę. Trzemy marchewki na grubej tarce i dodajemy do garnka. Gotujemy na małym ogniu. Do zupy możemy również dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przyprawiamy do smaku przyprawa w płynie, pieprzem i wsypujemy koperek wg uznania.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się