zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 l
  • marchew

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • śmietany

    2 łyżki
  • ogórki

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego bulionu dodajemy ziele angielskie, marchewkę, ziemniaki, pietruszkę pokrojoną w kostkę. Gdy warzywa się ugotują dodajemy starte ogórki na tartce jarzynowej. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Zabielamy wszystko śmietaną i gotujemy jeszcze 3 min i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 09.12.2013 10:15
najsmaczniejszą gotowała moja mama.
ben-ka 08.12.2013 14:11
Lubię zupy i często je gotuję,ogórkową też.
gusia1000 26.10.2013 00:14
Lubię ją bardzo i gotuje.
Dorota59 22.10.2013 10:06
często robię tę zupkę
Barbara777 04.10.2013 11:21
uwielbiam zupę ogórkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat