Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 stoiki
żeberka 4 kawałki
ziemniaki
włoszczyzna
woda 2 litry
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Żeberka zalewamy wodą i gotujemy je do miękkości. Zbieramy szumowiny i wkładamy drobno pokrojone ziemniaki i je gotujemy. Włoszczyznę drobno kroimy i wrzucamy do wody, aby zmiękła. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach i wrzucamy ogórki (wraz z wodą z nich) do garnka. Wrzucamy kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.01.2013 16:20
dobra na kaca:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak