Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
kości cielęce 1/2 kg
sól do smaku
śmietana 2 szklanki
ogórki kwaszone 3 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pietruszka 1 natka
cukier do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 1 (duża)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Najpierw przygotowuję wywar z kości i warzyw. Kości myję, robię na mniejsze kawałki i wrzucam do zimnej osolonej wody. Gotuję przez 60 minut. Następnie myję warzywa i po 20 minutach gotowania kości dorzucam dużą włoszczyznę i po 40 minutach wywar jest gotowy. Obieram umyte ziemniaki i kroję je w kosteczke. Obrane ogórki kroję w paski i podsmażam na maśle do miękkości, wrzucam do wywaru. Następnie do wywaru dodaję ziemniaki. Do wywaru dodaję jeszcze mąkę wymieszaną ze śmietaną i dorzucam posiekaną natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku. Gotuję i zupa ogórkowa gotowa:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.07.2013 09:40
uwielbiammmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak