Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ogórków kiszonych 1/2 kg
marchewki 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler pół
ziemniaki 6 sztuk
masło 1 łyżka
natka pietruszki
śmietana
ziela angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

W garnku zagotować 3 litry wody z mięsem, gdy trochę się pogotuje, wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę pokrojoną w kostkę, pietruszkę, seler w całości, listek laurowy, ziele angielskie. Gdy będą ziemniaki już dochodzić, wrzucamy masło. Ogórki podsmażamy na patelni i wrzucamy do zupy. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zupę posypaną natką z pietruszki i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 24.04.2015 09:12
smacznie się zapowiada
Pietruszka 22.08.2012 21:24
bardzo ładnie wygląda
parysek10 05.08.2012 11:08
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak