Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

  • żeberka

  • ziemniaki

    4
  • przyprawa w płynie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    3
  • pietruszka

    1
  • seler

    0,5
  • marchewka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku należy włożyć do garnka dobrze opłukane żeberka i gotować je na małym ogniu.Następnie trzeba zebrać szum, posolić wodę, zwiększyć ogień, dodać dwa listki laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Gdy woda zacznie wrzeć dodać do zupy ogórkowej obraną pietruszkę, seler, pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dorzucić do zupy ( wcześniej starte na tarce) ogórki kiszone. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut, doprawić przyprawą w płynie do smaku.
Do kubeczka odlewać dwie chochle zupy ogórkowej i rozrobić ją ze śmietaną, następnie nalezy wlać je do garnka cały czas mieszając.
Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jogobella23 15.02.2012 21:28
pycha
zbysio 18.01.2012 22:47
SUPER
zbysio 08.11.2011 21:47
super
pigila 07.11.2011 13:38
tez lubię
[email protected] 23.10.2011 23:12
nieźle
kanu83 17.10.2011 20:47
uwielbiam
mic 06.10.2011 20:24
lubie ta zupke
mic 06.10.2011 20:24
lubie ta zupke
zbysio 02.10.2011 10:38
oooooooooooooooooooo
Dorian 22.09.2011 12:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat