zupa ogonowa

zupa ogonowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    0,5 szt
  • seler

    0,5 szt
  • marchew

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyz
  • papryka

    szczypta
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • śmietana

  • sól

  • pieprz

  • zupa

    1 ogonowa
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa ogonowa

makaron gotujemy al dente. W ganku z wodą dodajemy pokrojoną marchew i seler gotujemy aż zmięknie dodajemy zupę i makaron oraz pozostałe składniki. Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Wafelek2601 05.07.2013 00:44
Dla mnie super
edi 28.10.2012 10:10
muszę spróbować
melonik 01.06.2012 07:07
pycha
melonik 01.06.2012 07:07
pycha
agnieszka214 03.03.2012 14:30
pyszne
dianix 26.02.2012 14:14
lubię zupy
artur7 16.11.2011 08:22
dodaje natke
artur7 01.11.2011 08:30
dodać pietruszke
IKrakowianka 09.05.2011 22:12
smaczna zupka
jogobella23 15.04.2011 20:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat