Zupa ogonowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka biała

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • natka pietruszki

    w/g uznania
  • skrzydełka

    2 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • śmietana

    1,5 łyżki
  • kluski

    2 garści
  • zupa

    1 ogonowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka mujemy, gotujemy około 30 min. Odlewamy wodę i wlewamy nową. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler, cukienie pojrojone w kostkę. makaron gotujemy w sobnym garnku a następnie przekładamy do zupy. W kubku mieszamy 1 opakowanie zupy ogonewej ze śmietaną i wywarem. Przelewamy do zupy. Doprawiamy do smaku, pieprzem i magą. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat