Zupa neapolitańska

Zupa neapolitańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 kg
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    1
  • seler

  • śmietana 12%

    100 g
  • natka pietruszki

  • makaron wstążki

  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    200 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z porcji rosołowych i warzyw ugotować wywar mięsno warzywny.Warzywa pokroić w kostkę.Wywar przyprawić do smaku Zabielić śmietaną .Ugotować makaron wstążki -najlepiej szerokie .Ja osobiście dzień wcześniej smażę naleśniki i kroję je do neapolitanki w paseczki.Nakładamy makaron lub paski naleśnikowe na talerz Posypujemy startym serem .Wlewamy gorącą zupę i posypujemy natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 29.10.2012 17:46
pycha
kriko 11.06.2012 07:54
wspaniała
Kamila/kami007 25.03.2012 11:33
super
Luki 03.12.2011 11:11
Super smaczna
[email protected] 29.11.2011 21:19
To jest ten kolejny złośliwy komentarz??Przykro mi.
mala2021 29.11.2011 12:21
smaczna zupka
Henryka2 28.11.2011 22:09
Świetny pomysł z makaronem naleśnikowym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat