zupa neapolitańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa

    50 dag
  • makaron

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    1 szklanka
  • ser żółty

    10 dag
  • koper

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa wyczyścić, pokroić je w drobną kosteczkę. Wrzucić wszystko do osolonej wrzącej wody. Wymieszać i chwilę pogotować. Do tego wrzucić łyżkę masła i wsypać trochę cukru. Pogotować tak z 15 minut. Do tego wsypać makaron. Wszystko razem gotować 10 minut. Ściągnąć naczynie z ognia i wlać śmietankę. Ser utrzeć i również wsypać do zupy. Na koniec udekorować posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 23.05.2012 07:10
mniam
jolanta19 27.11.2011 15:31
może być dobra
kriso 27.11.2011 12:19
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat