Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :)

Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    250 gram
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • fasolka szparagowa

    300 gram
  • jarmuż

    2 garście
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    0,5 szklanki
  • kiełki brokuła

    1 opakowanie
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1\3 łyzeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1\3 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1\4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
Robimy wywar na mięsie z indyka . Gotujemy go 40 minut.
Krok 2 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do wywaru . Gotujemy 10 minut.
Krok 3 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
Po tym czasie dodajemy fasolkę i składniki gotujemy kolejne 10 mint.
Krok 4 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
Marchew i pietruszkę trzemy na tarce i ......
Krok 5 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
wraz z jarmużem gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy do smaku: pieprz , sól, paprykę oraz wlewamy śmietanę kremówkę.
Krok 6 - Zupa na zielono :krem z jarmużu i zielonej fasolki-zaserwowana z kiełkami brokuła :) foto
Wszystkie składniki miksujemy blenderem i zupę serwujemy z porcją kiełków brokułu . Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 14.02.2017 12:29
Świetna zupka
[email protected] 14.02.2017 08:32
Wygląda pysznie
Ania321 14.02.2017 00:05
przepyszna zupka :)
Łukasz15 13.02.2017 22:36
Rewelacja.
ilka01 13.02.2017 20:55
pyszności :)
wwwiolka 13.02.2017 19:15
Super danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat