Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe ok 40 dag
ziemniaki 4-5 szt
makaron ok 10 dag grubszego
marchew 1 szt
por 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na żeberkach

Żeberka dzielimy, myjemy, zalewamy wodą ok 3 litry i stawiamy do gotowania. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, płuczemy i wrzucamy do zupy. Dodajemy tez oczyszczony i opłukany por, oraz ziele angielskie.
Solimy i gotujemy do miękkości. Żeberka można wyjąć, obrać z kości i dodać ponownie do zupy. Dodać też makaron i chwilę gotować.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak