Zupa na żeberkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    ok 40 dag
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • makaron

    ok 10 dag grubszego
  • marchew

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ziele angielskie

  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy, myjemy, zalewamy wodą ok 3 litry i stawiamy do gotowania. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, płuczemy i wrzucamy do zupy. Dodajemy tez oczyszczony i opłukany por, oraz ziele angielskie.
Solimy i gotujemy do miękkości. Żeberka można wyjąć, obrać z kości i dodać ponownie do zupy. Dodać też makaron i chwilę gotować.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat