Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA NA UPALNE DNI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

noga z kurczaka 1 szt
włoszczyzna
jajko 2 szt
mąka 1 łyżki
sól, pieprz do smaku
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA NA UPALNE DNI

MARCHEW, PIETRUSZKĘ,SELER OBRAĆ I POKROIĆ W MAŁE KRĄŻKI.
DO GARNKA WLAĆ WODĘ ,WŁOŻYĆ NOGĘ I POKROJONE WARZYWA.
GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI MIĘSA.
GDY NOGA BĘDZIE MIĘKKA WYŁOŻYĆ Z ROSOŁU ,A ROSÓŁ DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI.
W OSOBNYM GARNKU ZBIĆ JAJKO I DODAĆ MĄKĘ I WYMIESZAĆ .GDY ROSÓŁ ZACZNIE SIĘ GOTOWAĆ WLEWAĆ POMAŁU ROZTRZEPANE JAJKO.ZAGOTOWAĆ I DOPRAWIĆ DO SMAKU.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 22.08.2012 10:24
ja w upalne dni nie lubie nic na goraco jesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak