Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
noga z kurczaka
1 szt -
włoszczyzna
-
jajko
2 szt -
mąka
1 łyżki -
sól, pieprz
do smaku -
przyprawy
do smaku
Przepis i sposób przygotowania ZUPA NA UPALNE DNI
DO GARNKA WLAĆ WODĘ ,WŁOŻYĆ NOGĘ I POKROJONE WARZYWA.
GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI MIĘSA.
GDY NOGA BĘDZIE MIĘKKA WYŁOŻYĆ Z ROSOŁU ,A ROSÓŁ DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI.
W OSOBNYM GARNKU ZBIĆ JAJKO I DODAĆ MĄKĘ I WYMIESZAĆ .GDY ROSÓŁ ZACZNIE SIĘ GOTOWAĆ WLEWAĆ POMAŁU ROZTRZEPANE JAJKO.ZAGOTOWAĆ I DOPRAWIĆ DO SMAKU.
Komentarze (1)