ZUPA NA UPALNE DNI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • noga z kurczaka

    1 szt
  • włoszczyzna

  • jajko

    2 szt
  • mąka

    1 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • przyprawy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MARCHEW, PIETRUSZKĘ,SELER OBRAĆ I POKROIĆ W MAŁE KRĄŻKI.
DO GARNKA WLAĆ WODĘ ,WŁOŻYĆ NOGĘ I POKROJONE WARZYWA.
GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI MIĘSA.
GDY NOGA BĘDZIE MIĘKKA WYŁOŻYĆ Z ROSOŁU ,A ROSÓŁ DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI.
W OSOBNYM GARNKU ZBIĆ JAJKO I DODAĆ MĄKĘ I WYMIESZAĆ .GDY ROSÓŁ ZACZNIE SIĘ GOTOWAĆ WLEWAĆ POMAŁU ROZTRZEPANE JAJKO.ZAGOTOWAĆ I DOPRAWIĆ DO SMAKU.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wojtek5 22.08.2012 10:24
ja w upalne dni nie lubie nic na goraco jesc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat