Zupa na chlebie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chleb wiejski

    8 kromek
  • czosnek

    2
  • parmezan

  • rosół wołowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba należy zrumienić na patelni, na rozgrzanej oliwie z posiekanymi ząbkami czosnku. Zrumieniony chleb przełóż do brytfanny na przemian z serem, dopraw solą i zmielonym pieprzem, a także otartą bazylią. Przygotuj 5 szklanek rosołu wołowego i wlej do naczynia z chlebem, aby całkowicie był przykryty. Posyp parmezanem i zapiekaj przez kwadrans.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 23.02.2012 22:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat