Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mocno pomidorowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2,5 litra
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
przecier pomidorowy 250 ml
margaryna 1 łyżka
mąka pszenna do zawiesiny 2 łyzeczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól do smaku
makaron nitki 400 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mocno pomidorowa

Kroki postępowania

1
Bulion wlać do garnka ,doprowadzić do wrzenia
Krok 1 - Zupa mocno pomidorowa foto
2
Na patelni rozgrzać margarynę włożyć koncentrat i przesmażyć aż "zabulgocze" wlać do gorącego wywaru ,
Krok 2 - Zupa mocno pomidorowa foto
3
dodać przecier i pogotować chwilkę ,z mąki i małej ilości wody zrobić zawiesinę
Krok 3 - Zupa mocno pomidorowa foto
4
wlać do zupy doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem .W garnuszku rozprowadzić podaną ilość śmietany niewielką ilością zupy i wlać do garnka,zamieszać nie gotować . W między czasie ugotować makaron tak jak w przepisie na opakowaniu i podawać z gorącą zupą . Można doprawić natką pietruszki ale ja wolę taką
Krok 4 - Zupa mocno pomidorowa foto
5
Zamiast makaronu można dodać do niej ugotowany na sypko ryż.
Krok 5 - Zupa mocno pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 26.03.2013 21:00
Muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak