zupa mleczna zacierana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko od krowy

    2 l
  • woda

    1 l
  • mąka

    0,5 kg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i wody oraz z odrobiny soli zagnieść bardzo twarde ciasto.Zetrzeć je na tartce jarzynowej.Mleko i wodę zagotować,posolić.Na gotujące się mleko wsypać starte ciasto.Gotować 3 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 13.09.2010 18:32
Fajny przepis, ale dla mnie tylko na śniadanie.
mikrusiak 12.09.2010 17:29
nie lubie zupy mlecznej od przedszkola...;P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat