Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1 woreczek
mleko 2 szklanki
sól do smaku
cukier biały 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie ugotowany ryż odcedzić z nadmiaru wody. Zimne mleko wymieszać z cukrem waniliowym jak i cukrem kryształ, porządnie wymieszać aż do ich rozpuszczenia. Ryż przełożyć do głębokiego talerza, zalać zimnym przygotowanym mlekiem. Gdyż mleko pod wpływem temperatury ryżu zrobi się ciepłe. Mleko można również zagotować osobno w rondelku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.01.2015 13:48
w sam raz na śniadanie
Kaja35 15.10.2012 08:36
Dziekuje
wazka 15.10.2012 08:19
super
Ewa52 13.10.2012 07:15
extra
Reda 12.10.2012 09:51
no super
LuKaSz4761 11.10.2012 08:05
super
alexxxanderka 04.10.2012 20:15
klasyczny przysmak przedszkolaków i trochę starszych dziadków ;P
gosia56 04.10.2012 13:12
pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak