Zupa mleczna z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1l
  • mak

    200g
  • Goździki całe Prymat

    3
  • migdały

    20g
  • cukier

  • cynamon Prymat

  • sol1

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukany mak zalać gorącą wodą i odstawić na 2 godz.
Po tym czasie odcedzić i zmielić trzykrotnie z dodatkiem obranych migdał.
W między czasie do mleka dodać przyprawy i doprowadzić do zagotowania po czym przyprawy wyjąć a dodać cukier oraz sól.
Na sam koniec dodać zmielony mak i ponownie doprowadzić do zagotowania

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat