Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron drobny
kilka łyżek -
marchewka
1 duża -
oliwa
2 łyżki -
seler
1 mały -
czosnek
2 ząbki -
Kucharek
do smaku -
rozmaryn
-
bazylia świeża
-
oregano świeże
-
grzanki
-
Chili z solą morską Prymat w młynku
-
cukinia
2 szt.
Przepis i sposób przygotowania Zupa minestrone z cukinią i ziołami
Na patelni rozgrzać oliwę i udusić cukinię.
Na koniec wcisnąć czosnek i razem chwilę poddusić.
Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy warzywnej, dodać startą na grubej tarce marchewkę i seler - gotować 10-15 minut pod przykryciem.
Wsypać suchy makaron i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Na końcu dodać uduszoną cukinię i świeże zioła - zagotować krótką chwilę.
Doprawić pieprzem i chili.
podawać z grzankami.
Można zupę zabielić śmietaną.
Komentarze (4)