Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 gram
  • mleko

    2 litry
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    szczypta do smaku
  • groszek ptysiowy

    1 opakowanie
  • wiórki czekoladowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa migdałowa

Migdały parzymy wrzątkiem i rozdrabniamy. Żółtka jaj, cukier i sól ucieramy z migdałami. Masę i mleko łaczymy razem i podgrzewamy by zgęstniały. Nie doprowadzamy do wrzenia. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do zupy. Mieszamy bardzo dokładnie, aby zupa była kremowa. Gotową zupę można serwować z groszkiem ptysiowym lub z wiórkami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

iwona332 23.07.2011 10:29
super
Martysia 23.10.2010 16:38
Jeszcze nie jadłam zupy migdałowej, muszę spróbwać
pioge7 25.09.2010 17:06
super
mehia 30.06.2010 08:16
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat