zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały słodkie

    20 dag
  • migdały gorzkie

    1 dag
  • majeranek

    2 dag
  • ryż

    12 dag
  • mleczko

    1.25 L
  • cukeir

    8 dag
  • rodzynki

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać, przepuścić przez maszynkę i utłuc w moździerzu. Ugotować ryż na sypko. Rodzynki przebrać i opłukać, mleko zagotować, zalać nim migdały, włożyć rodzynki i ryż

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 06.02.2012 11:22
smaczna zupa:)
malaczarna23 19.07.2011 20:44
ciekawa
Tahitha 26.03.2011 13:23
Takiej zupy jeszcze nie jadłam :) Myślę, że jest smaczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat