Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z ogórkiem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 60 dkg
papryka czerwona
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z ogórkiem i papryką

Umyte i osuszone mięso kroimy w grubszą kostkę. Dajemy na rozgrzany olej i podsmażamy. Następnie dolewamy 1,5 litra wody, dodajemy liście laurowe, ziela oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze ok.3 minut. Doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.03.2014 05:52
smaczna zupka
Wacław 04.02.2013 10:02
ciekawa zupa,z pewnościa smaczna
misia53 04.02.2013 00:30
jedtem ciekawa tego smaku
IZABELA29 02.02.2013 09:53
ogórek kiszony nie pasuje mi w tej zupie ..:)
ben-ka 02.02.2013 09:31
pożywna zupka.
MagdaXXX 31.01.2013 15:38
super
Anna138 30.01.2013 18:39
ciekawy przepis
pajbek 30.01.2013 13:43
Wygląda na smaczną zupkę :-)
Henryka2 30.01.2013 12:49
Ciekawy pomysł.
Lemon 30.01.2013 03:58
super
kokoszka
kokoszka 29.01.2013 22:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak