Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mielonowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
marchew 3 sztuki
pietruszka korzeń 3 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 paczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 paczka
cebula 1 sztuka
ser topiony 4 sztuki
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mielonowa

Na patelni podsmażamy mięso mielone z dodatkiem pieprzu i soli. W garnku podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę i pietruszkę obraną pokrojoną w plasterki. Do garnka z warzywami dodajemy paczkę ziół prowansalskich oraz słodką paprykę. Mieszamy i lekko podsmażamy. Dodajemy mięso mielone i zalewamy wodą. Dusimy ok 20 minut. 4 serki topione "kiełbaski" najlepiej śmietankowe czyste dodajemy do garnka i mieszamy aż zupa stanie się kremowa. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 28.05.2013 18:09
Jeśli ktoś lubi gęściejszą można zaklepać mąką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak