zupa meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • sok pomidorowy

    1 litr
  • papryka

    2
  • cebula

    1
  • pieczarki

    20 dag
  • fasola czerwona z puszki

    1
  • kukurydza w puszce

    1
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • Kostki rosołowe Kucharek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa meksykańska foto
sok pimidorowy wlac do garka, dodac litr wody, koncentrat, kostke rosołową, ziele angielskie, lisc laurowy i zagtowac, gotowac na wolnym ogniu.
Krok 2 - zupa meksykańska foto
papryke oczyścic i pokroic w paski
Krok 3 - zupa meksykańska foto
podsmażyc na oleju az zmięknie, dodac do wywaru
Krok 4 - zupa meksykańska foto
cebulke pokroic w drobna kostke, dodac do miesa mielonego i całośc podsmażyć, dodac do wywaru
Krok 5 - zupa meksykańska foto
pieczarki oczyścic i pokroic w kostkę.
Krok 6 - zupa meksykańska foto
posmązyc je na oleju i dodac do wywaru
Krok 7 - zupa meksykańska foto
do wywaru dodac odcedzona fasole i kukurydze, przyprawy. gotwac 15 minut na wolnym ogniu
Iwa27
najlepiej smakuje na następny dzień

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat