Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z ryżem (piure)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
ryż 10 dag
wywar warzywny 1 litr/może być z kostki
tłuszcz 3 dag
masło 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z ryżem (piure)

Wykonanie:
Marchewkę dobrze oczyścić, pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię razem z posiekaną cebulą. Dodać tłuszcz, zalać odrobiną wody i udusić na półmiękko. Następnie wlać wywar, dodać ryż i ugotować do miękkości z przyprawami do smaku. Gotową lekko przestudzoną zupę zmiksować, włożyć masło i podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.10.2015 12:12
moje smaki na talerzu..
Wacław 13.10.2015 09:36
smaczna zupa
jagoda5913 13.10.2015 00:52
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak