Zupa marchewkowa z imbirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyzki
  • marchewka

    1/2 kg
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • imbir

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • ryż jaśminowy

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę , cebule drobno siekamy. W garnku z grubym dnem podsmażamy na masełku posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i podsmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy starty kawałeczek imbiru. Miksujemy wszystko na krem. Wykończamy śmietaną 30 procent. Podajemy z ryżem jaśminowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia26 11.10.2013 09:53
jaka pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat