Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z imbirem

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2 łyzki
marchewka
1/2 kg
śmietana 30%
1/2 szklanki
bulion warzywny
2 szklanki
imbir
Pieprz biały mielony Prymat
cebula
1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
ryż jaśminowy
1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z imbirem

Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę , cebule drobno siekamy. W garnku z grubym dnem podsmażamy na masełku posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę i podsmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy starty kawałeczek imbiru. Miksujemy wszystko na krem. Wykończamy śmietaną 30 procent. Podajemy z ryżem jaśminowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 11.10.2013 09:53
jaka pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak