Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 300 gram
masło 2 łyżki
cebula 3 sztuki
bulion 2 litry
serek topiony 50 gram
śmietana 18 proc 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać oczyszczone i umyte kurki - smażyć ok 10 min. Całość zalać bulionem i gotować ok 30 min. Po tym czasie dodać serek topiony - gotować do momentu rozpuszczenia serka. Na koniec wlać śmietankę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 17.08.2015 15:33
A ja takiej zupki jeszcze nie jadłam.. nie z kurek :))
Benita 17.08.2015 15:08
Rewelacyjna zupka!!!
Wacław 17.08.2015 13:07
pyszna ale robisz smaka ;-)
Anna169Hosz 17.08.2015 11:22
Bardzo smakowita zupka!
Konczi 17.08.2015 10:02
przepyszna zupka :)
Pani Domu 17.08.2015 09:39
uwielbiam taką
w mojej kuchni 17.08.2015 08:08
smaczne jedzonko do zjedzenia
olkaaa 17.08.2015 07:37
bardzo lubię
Krzysztof15 17.08.2015 06:19
pyszna zupka
jagoda5913 17.08.2015 00:27
fajna zupa
Łukasz15 16.08.2015 23:39
Lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak