zupa krewetkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos rybny

  • sos ostrygowy

  • OSTRA PAPRYCZKA

  • grzyby mun

  • makaron ryżowy

  • marchewka

    2 szt
  • trawa cytrynowa

    2 szt
  • kostka rosołowa

  • cebula biała

  • krewetki duże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchewke kroimy w cieńkie paseczki
makaron ryzowy zalewamy wrząca eodą tak samo robimy z grzybami mun
równiez przygotowujemy kostke rosołowa (zalać wrzącą woda )
do woka dajemy troszkę oliwy i jak sie już pogrzeje wrzucamy wczesniej przygotowaną marchewke i cebule 1/4 prze około 5 min podsmażamy nastepnie dodajemy fasole szparagową ilość dowola ja daje średno 1/2 opakowania i ponownie pozostawiamy na ogniu 5 min
w miedzy czasie kriomy grzybki na cieńkie paski
do woka dajemy wywar z kostki lub bulionetki ja daje przeważnie 1-1/5 litra zalezy ile chcemy miec zupy :)
znowu czekamy 5 min. teraz dodajemy posiekane grzybki , trawe cytrynową oraz papryczkę i po ponownych 5 min. dodajemy krewetki tu wzaleznośic jak kto luby ja daje ich dośc dużo
zupa musi nam się zagotować i wtedy doajemy 3 łyzki sosu rybnego oraz 4 łyzki sosu ostrygowego do całości dodajemy makaron ryżowy i anjlepiej go troszkę pociąc aby nie był za długi
zupe przykrywamy i pozostawiamy na wolnym ogniu na 15-20 min
zupa jest najlepsza tak po godzinie jak wszystkie składniki sie wymieszają

życze smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 19.03.2012 15:00
Interesujący zestaw składników :)
PaniMISIOWA 08.08.2011 08:54
ciekawa
cukiereczek 27.02.2011 16:55
Nie jadłam
mirosława4 03.02.2011 20:30
ciekawe danie
Bart 02.02.2011 21:30
wygląda zachęcająco
stokrotka 08.01.2011 11:01
super
Baska Kaska 07.10.2010 21:27
pysznie wygląda
joanna2114 14.09.2010 12:41
Jadłam pyszna
paulinex 08.09.2010 10:56
zupka niesamowita jadłam ją
Anita21 07.09.2010 23:46
polecam naprawde pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat