Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
pietruszka zielona posiekana 2 łyżki
marchewka 1 sztuka
mąka
grzanki
sól
pieprz
rosół drobiowy 1 sztuka
seler naciowy 4 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z kurczaka

Z udek,selera,pora i marchewki gotujemy rosół z kostką rosołową.Około 2 godzin.Po tym czasie udka wyciągamy obieramy ze skóry i kości,wyciągamy pora i 2 łodygi selera.Mięso wkładamy do rosołu i wszystko miksujemy i przecieramy przez sito,Na maśle podsmażamy na złoty kolor posiekaną drobno cebulę,dodajemy do przetartej zupy wraz z serkiem topionym.Na malutkim ogniu gotujemy zupę cały czas mieszając puki serek się nie roztopi.Z mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do zupy.Zagotować posypać natką i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak