Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z zielonego groszku i kalarepy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 4 garści
kalarepka młoda 1 sztuka
kalafior 1/4 sztuki
woda 1 litr
kostka rosołowa 1/2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z zielonego groszku i kalarepy

Kalarepę obrać i pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na różyczki. Zagotować około 1 litr wody, dodać 1/2 kostki rosołowej oraz warzywa. Gotować do miękkości. Dodać przyprawy. Rozdrobnić całość blenderem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 26.08.2015 00:28
Pyszna zupka
patryska76 25.08.2015 22:07
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak