zupa krem z zielonego groszku i avocado.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1 litr
  • avocado

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz biały Prymat

    , ,
  • groszek

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYWAR:
z warzyw( marchew ,por ,pietruszka,cebula)oraz przypraw: ziele ang. i liść laurowy gotuję wywar,solę.
jak warzywa są miękkie przecedzam ,dodaję groszek,całość gotuję około 15 minut.
przelewam do pojemnika i miksuję ,można dodać ugotowane warzywa.
ząbek czosnku obieram i drobno kroję ,blenduję z zupą.
avocado obieram i dodaję do zupy i jeszcze raz całość miksuję do momentu aż krem będzie gładki (bez grudek).
teraz doprawiam pieprzem i solą.
przelewam do garnka ,doprowadzam do wrzenia.
podaję z kleksem śmietany i paluchem drożdżowym.

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
V_kuchareczka 12.02.2014 12:02
znakomicie wygląda
agnieszka214 12.02.2014 10:45
ładnie podane
Joannasz3190 12.02.2014 10:43
Rewelacyjne połączenie składników :)
Patriszja 12.02.2014 10:31
Jadłam- polecam :)
Pyszota 12.02.2014 10:10
ładnie się prezentuje
Megg 12.02.2014 09:57
świetna taka zupka
norweska20 12.02.2014 09:42
z avocado jeszcze nie jadłam..musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat