ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU (DIETETYCZNA)

ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU (DIETETYCZNA)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z wloszczyzny

    4 szklanki
  • żółtko jajek

    1 szt.
  • sól, cukier, pieprz

  • Śmietana (niekoniecznie)

  • groszek ptysiowy

    1 opakowanie
  • zielony groszek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Groszek ugotować w osolonym wywarze. Zmiksować i zagęścić żółtkiem z odrobiną śmietany. Doprawić do smaku i podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 08.09.2013 11:31
pyszna zupa
Mira85 08.09.2013 11:09
fajny kolorek zupy
IwonaDD 08.09.2013 11:05
lubię bardzo zupy kremy, twoja prezentuje się b.smacznie- komplementy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat