zupa krem z zielonego groszku

zupa krem z zielonego groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    150 g
  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek rozdrobnić, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Gdy będzie miękki wyjąć i przetrzeć przez sito. Połączyć przecier z z wywarem z warzyw i wywar z kości. Dodać śmietanę rozrobioną z mąką. Zupę zagotować, dodać tłuszcz i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat