Zupa - krem z pstrąga

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • mąka pszenna

    25 g
  • wędzony filet z pstrąga

    300 g
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • sos worcester

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • bulion warzywny

    1/2 l
  • wino białe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku stopić masło , mieszajac , podsmażać w nim mąkę , aż będzie jasnożółta. Wlać powoli bulion i ubijać zasmażkę miotelką, gotować powoli 3 min. Filety z pstrąga pokroić w małe kawałki i włożyć do zupy, dodać kremówkę , białe wino i sos worcester. Zupe przyprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny , zagotować i posypać natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 16.08.2011 22:52
pyszności
stokrotka 20.02.2011 17:10
świetna
magical66 15.02.2011 19:10
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat