Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z pieczonej cukinii i szpinaku z boczkiem i ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 200 g
cukinia 2 duże sztuki
boczek wędzony 200 g
ryż 200 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Zapach i kolor zupy zachęca do jedzenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z pieczonej cukinii i szpinaku z boczkiem i ryżem

Cukinię umyć , osuszyć na ręczniku papierowym , pokroić w plastry ok 2 cm. Boczek pokroić w cieniutkie plastry. Na blaszce do pieczenia rozłożyć papier , kłaść plastry cukinii oraz boczku. Piec w 180 st ok 25 min.
Upieczoną cukinię przełożyć do garnka dodać szpinak. zalać wodą ok. 1,5l. Gotować razem ok 25 min. Doprawić czosnkiem granulowanym , solą i pieprzem. W tym czasie ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli. Gotową zupę zdjąć z ognia , zmiksować blenderem na gładki krem. ( spróbować ew. doprawić) Do talerza wkładać 1/2 saszetki ryżu , zalać zupą . Podawać z upieczonym boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 07.08.2015 14:43
ciekawe połączenie
matesko 07.08.2015 10:36
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak