Zupa krem z pieczonego kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • wywar warzywny

    1,5 l
  • śmietanka

    100-150 ml
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kalafiora oczyścić, opłukać i pokroić w drobą kostkę;
2.Cebulę pokroić w kostkę;
3.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni;
4.Kalafior wymieszać z cebulą, skropić oliwą, posolić, przełożyć do formy i wstawić na 30 minut do piekarnika;
5.Pieczony kalafior wyjąć z piekarnika, przełożyć do garnka, zalać wywarem i gotować jeszcze razem 5-10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku;
6.Po tym czasie dodać śmietankę i zmiksować całość na krem;
7.Wlewać na talerze i podawać;
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 22.01.2014 07:54
wygląda smacznie
Laila2786 13.01.2014 14:51
fajna zupa, ciekawe jak smakuje
gosia56 13.01.2014 08:26
misi być pyszna jeszcze takiej nie jadłam
pestka 12.01.2014 08:16
z pieczonego kalafiora nie jadłam- z pewnością pyszna
Alex_M 11.01.2014 16:59
musiała być pyszna :)
monia2005 09.01.2014 19:07
pięknie wygląda ,no i te serduszka z grzanek mmmmmmmmmmm :-)
Kuchenka 09.01.2014 18:56
apetyczna :)
V_kuchareczka 09.01.2014 18:17
piękny kolorek
Łucja 09.01.2014 17:15
ależ pyszna zupka :) super!
Monika10 09.01.2014 16:39
bardzo lubie takie zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat