Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • czarny pieprz

  • natka pietruszki

  • groszek ptysiowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki zmiksować na gładką masę. W litrze wrzątku rozpuścić kostkę bulionową, dodać pieczarki i masło. Gotować w garnku z grubym dnem na niewielkim ogniu pod przykryciem przez kwadrans, co chwilę mieszając. Podawać z natką i groszkiem ptysiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat