Zupa krem z pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/3 kostka
  • mąka

    4 łyzki
  • pieczarki

    40 dag
  • serek topiony pieczarkowy

    2 bloczki
  • sól

  • bulion warzywny

    1,5 l
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła i mąki robimy zasmażkę. Pieczarki podsmażamy i miksujemy. Zagotowujmey bulion, dodajemy zmiksowane pieczarki, zasmażkę i serki topione. Miksujemy całość, doprawiamy do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 14.10.2012 18:09
Z serkami topionymi nie próbowałam ale przepis bardzo apetyczny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat