ZUPA-KREM Z KUKURYDZY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza konserwowa

    400 g
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • bulion

    1,5 litra
  • natka pietruszki

    1 garść
  • serek topiony śmietankowy duży

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Imbir mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA-KREM Z KUKURYDZY foto
Kukurydzę, obraną cebulę i pokrojone w kostkę ziemniaki dodać do bulionu. Gotować, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 2 - ZUPA-KREM Z KUKURYDZY foto
Pietruszkę drobno posiekać.
Krok 3 - ZUPA-KREM Z KUKURYDZY foto
Posiekaną pietruszkę dodać do zupy. Doprawić.
Krok 4 - ZUPA-KREM Z KUKURYDZY foto
Do zupy dodać serek topiony. Gotować, aż serek się rozpuści.
Krok 5 - ZUPA-KREM Z KUKURYDZY foto
Gotową zupę zblendować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat